responsive image

Zwembad Zwemlust

het mooiste natuurbad van Nederland

Zwemlust kan niet zonder vrijwilligers!

Voor veel inwoners van Stichtse Vecht is Zwemlust in Nieuwersluis een heerlijke plek om te verblijven tijdens zonnige dag of om de zwemconditie op peil te houden.

Wat velen niet weten is dat Zwemlust bijna geheel op vrijwilligers draait. Dat geldt voor zowel het houden van toezicht en het draaien van de kiosk.  Alleen op deze manier kunnen we het unieke zwembad exploiteren en laagdrempelig toegankelijk houden voor jong en oud. Om zoveel mogelijk open te zijn, zijn we opzoek naar nieuwe helpende handen. Het gaat om het draaien van een shift van 4 uur waarbij je nooit alleen aanwezig bent. 


Als toezichthouder let je erop dat er geen onveilige situaties ontstaan, houd je contact met gasten en ben je altijd lekker buiten bezig. Je wordt ingewerkt door een ervaren toezichthouder waarbij we werken volgens vastgelegde afspraken.
Als medewerker in de kiosk ben je het visitekaartje van het zwembad. Je heet gasten welkom, verkoopt ijsjes en andere kleine versnaperingen (geen frituur) en draag je bij aan het plezier van alle gasten.

In welke rol je je ook inzet, de waardering is keer op keer erg groot van zowel de gasten als andere vrijwilligers. En last but not least: aan het einde van het seizoen doe je natuurlijk ook mee met de afsluitende bbq.

Jongeren die zich inzetten voor Zwemlust en regelmatig een dienst draaien ontvangen een vergoeding per uur net als bij reguliere bijbanen.

Wil jij meer weten over wat jij kan betekenen zodat we met elkaar Zwemlust kunnen blijven draaien? Neem dan contact met ons op via info@zwemlust.nl of loop gerust binnen. Je kan altijd een keer “proefdraaien”.